Your browser does not support JavaScript!

Cryptowall maakt backuppen voor Particulier noodzaak

CryptoWall is een ransomware virus dat het besturingssysteem van gebruiker infiltreert via besmette e-mailberichten en valse downloads, bijvoorbeeld frauduleuze videospelers of valse flash updates. Na succesvolle infiltratie versleutelt dit kwaadaardige programma bestanden die opgeslagen zijn op de computer van de gebruiker (*.doc, *.docx, *.xls, *.ppt, *.psd, *.pdf, *.eps, *.ai, *.cdr, *.jpg, enz.) en het vraagt om een losgeld te betalen van $500 (in Bitcoins) om deze bestanden te ontsleutelen. 


Bestanden kunnen dus alleen door te betalen of doormiddel van een beschikbare backup van de bestanden worden teruggezet.

Hierbij komt dat veel personen geen backup van de belangrijke bestanden beschikbaar hebben. Zorg er dus voor dat u regelmatig (1 keer per maand) een backup maakt van al uw belangrijke data.


Een andere interessante optie is om bijvoorbeeld een Dropbox aan te maken. Ook deze bestanden kunnen beschadigd raken bij besmetting met het CryptoWall virus maar aangezien de bestanden ook online worden opgeslagen is het binnen Dropbox mogelijk om terug te keren naar een eerdere versie voor installatie van het virus.

15 juni 2015
Door: Bob Kool
23 november 2022
Tarieven domeinen en webhosting per 1 januari 2023
Iedereen wordt op dit moment geconfronteerd met stijgende prijzen. Ook Worldwebdesign ziet inkoopprijzen stijgen en dus ontkomen wij er niet aan om een prijsindexactie door te berekenen.
21 februari 2021
Blog: Mooier Is niet altijd beter
Tijdens de ontwikkeling van websites heb ik regelmatig discussies met onze vormgevers. Tegenwoordig  willen vormgevers en de klant veel interactiviteit in de website genereren. Dit is natuurlijk
02 februari 2021
Google zoekmachine gaat indexeren op mobiele websites leidend maken
Google gaat iets belangrijks veranderen in de zoekresultaten. Wat voor elke website belangrijk kan zijn. Websites die niet responsive zijn gemaakt kunnen hier last van krijgen. Een responsive w