Your browser does not support JavaScript!

Cryptowall maakt backuppen voor Particulier noodzaak

CryptoWall is een ransomware virus dat het besturingssysteem van gebruiker infiltreert via besmette e-mailberichten en valse downloads, bijvoorbeeld frauduleuze videospelers of valse flash updates. Na succesvolle infiltratie versleutelt dit kwaadaardige programma bestanden die opgeslagen zijn op de computer van de gebruiker (*.doc, *.docx, *.xls, *.ppt, *.psd, *.pdf, *.eps, *.ai, *.cdr, *.jpg, enz.) en het vraagt om een losgeld te betalen van $500 (in Bitcoins) om deze bestanden te ontsleutelen. 

Bestanden kunnen dus alleen door te betalen of doormiddel van een beschikbare backup van de bestanden worden teruggezet.

Hierbij komt dat veel personen geen backup van de belangrijke bestanden beschikbaar hebben. Zorg er dus voor dat u regelmatig (1 keer per maand) een backup maakt van al uw belangrijke data.

Een andere interessante optie is om bijvoorbeeld een Dropbox aan te maken. Ook deze bestanden kunnen beschadigd raken bij besmetting met het CryptoWall virus maar aangezien de bestanden ook online worden opgeslagen is het binnen Dropbox mogelijk om terug te keren naar een eerdere versie voor installatie van het virus.
15 june 2015
Door:
Bob Kool

Contact

Neem contact met ons op via de volgende manieren.
E-mail:
Chat:
Rechts onderaan de pagina
Telefoon:
072-8881114
Of gebruik ons contactformulier