Your browser does not support JavaScript!

Cryptowall maakt backuppen voor Particulier noodzaak

CryptoWall is een ransomware virus dat het besturingssysteem van gebruiker infiltreert via besmette e-mailberichten en valse downloads, bijvoorbeeld frauduleuze videospelers of valse flash updates. Na succesvolle infiltratie versleutelt dit kwaadaardige programma bestanden die opgeslagen zijn op de computer van de gebruiker (*.doc, *.docx, *.xls, *.ppt, *.psd, *.pdf, *.eps, *.ai, *.cdr, *.jpg, enz.) en het vraagt om een losgeld te betalen van $500 (in Bitcoins) om deze bestanden te ontsleutelen. 


Bestanden kunnen dus alleen door te betalen of doormiddel van een beschikbare backup van de bestanden worden teruggezet.

Hierbij komt dat veel personen geen backup van de belangrijke bestanden beschikbaar hebben. Zorg er dus voor dat u regelmatig (1 keer per maand) een backup maakt van al uw belangrijke data.


Een andere interessante optie is om bijvoorbeeld een Dropbox aan te maken. Ook deze bestanden kunnen beschadigd raken bij besmetting met het CryptoWall virus maar aangezien de bestanden ook online worden opgeslagen is het binnen Dropbox mogelijk om terug te keren naar een eerdere versie voor installatie van het virus.

15 juni 2015
Door:
Bob Kool
31 oktober 2018
Wij zijn de websites aan het updaten!
We zijn er druk mee bezig. Op dit moment draaien de meeste websites nog op PHP 5.4 maar de support daarvoor is afgelopen. Sterker vanaf 1 januari gaan alle websites op de server over op de nieuwe vers
12 april 2018
Dit moet je weten over de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)
Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht. Ook wel bekend onder de naam General Data Protection Regulation (GDPR). Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde
27 maart 2018
Wayback Machine
Voer de URL van een website in en ontdek gelijk hoe deze website er jaren geleden uitzag. Met meer dan 300 miljard opgeslagen webpagina’s is de kans groot dat je jouw eigen website ook tegenkomt.