Your browser does not support JavaScript!

Wat is SSL en waarom een SSL-certificaat gebruiken?

Beveiligde SSL-verbindingen zie je steeds vaker bij websites en webwinkels. Een SSL-verbinding is te herkennen aan "https://� in plaats van "http://� in de adresbalk van jouw internetbrowser, aangevuld met een groen slot of een groene adresbalk met een bedrijfsnaam. Sinds kort is een beveiligde SSL-verbinding ook goed voor de positie van jouw website in zoekmachines. Hieronder onze uitleg over SSL en de reden waarom je SSL zou willen toepassen op jouw website of webwinkel.

Wat is SSL?
SSL (dat staat voor Secure Sockets Layer) is een beveiligde verbinding met de wat-is-sslwebsite die je bezoekt. Alle acties die uitgevoerd worden op de website of webwinkel, zoals het plaatsen van een bestelling, financi�le transacties of het versturen van (persoons)gegevens, worden beveiligd verstuurd. Op deze manier kan alleen de bedoelde ontvanger de gegevens inzien. Een SSL-certificaat is een slot waarvan alleen de server, waar de website/webwinkel op draait, de sleutel heeft. Zo blijven gegevens van klanten en jezelf beschermd.

Waarom SSL gebruiken?
1. Beveiligen van gegevens
De belangrijkste reden is het beveiligen van gegevens van jouw bezoekers. Je wilt natuurlijk niet dat persoonlijke gegevens of informatie door anderen kan worden ingezien. Ook garandeer je met een SSL-verbinding jouw identiteit. Zo weet jouw bezoeker dat ze ook echt op de juiste website zitten.

2. Betrouwbare uitstraling
Naast beveiliging van gegevens, kom je met een SSL-certificaat betrouwbaar over op jouw klanten en bezoekers, wat voor webwinkels bijvoorbeeld voor meer bestellingen kan zorgen.

3. Hoger in Google met SSL
Hoger in Google of Bing komen door een SSL-certificaat op jouw website? Het kan! Sinds begin 2015 neemt Google beveiligde verbindingen mee als criterium voor het bepalen van jouw positie in Google. Doordat Google veiligheid hoog in het vaandel heeft staan en zij willen werken aan een veiliger internet, �belonen� zij websites en webwinkels met een beveiligde verbinding. Ondanks dat een beveiligde verbinding meetelt, weegt dit nog niet heel zwaar mee in de verbetering van jouw positie. Ook zoekmachine Bing wil hier op termijn meer waarde aan gaan hechten, waardoor SSL-verbindingen steeds belangrijker worden, ook op het gebied van zoekmachine-vriendelijkheid.

4. Wettelijke verplichting
Vanuit de Wet Bescherming Persoonsgegevens is er een verplichting om informatie via een beveiligde verbinding te versturen. SSL is op dit moment de enige methode die breed ondersteund wordt. Hierdoor wordt een SSL-certificaat, zeker voor webwinkels, min of meer verplicht. Boetes voor het niet naleven van deze wet kunnen oplopen tot 4500 euro, waardoor het gebruik van een SSL verbinding, zeker voor webwinkels, een zeer goede reden is.

Ik zie vele soorten SSL, maar welke is geschikt voor mijn website?
Als je gaat zoeken op SSL, kom je er al snel achter dat er niet alleen veel aanbieders zijn, maar dat er ook heel veel soorten SSL-certificaten bestaan. Hieronder een uitleg van de meest gebruikte SSL-certificaten:

Standaard SSL
De standaard SSL beveiligd één domeinnaam en beveiligd enkel de verbinding tussen gebruiker en webserver. Een standaard certificaat is te herkennen aan een groen slot.
 

Standaard SSL certificaat

SSL met organisatie validatie
De SSL met organisatievalidatie is een standaard SSL uitgebreid met de (bedrijfs)gegevens van de eigenaar van het domein. Hiermee wordt niet alleen de verbinding beveiligd, maar krijg je ook inzicht in de identiteit van de eigenaar van de website.

SSL met uitgebreide validatie
De uitgebreide validatie kenmerkt zich door de groene adresbalk met Bedrijfsnaam en Land. De groene balk garandeert de hoogst mogelijke controle. Naast een beveiligde verbinding en inzicht in de gegevens van de eigenaar, is ook de eigenaar achter de website gecontroleerd. Daardoor heb je maximale veiligheid.
 

Heb jij nog geen SSL-certificaat op jouw website of webwinkel? Bestel hem dan eenvoudig via Worldwebdesign. Naast de aanschaf van SSL-certificaten helpen wij je ook graag om de installatie van het certificaat. In de meeste gevallen kan dit al geregeld zijn binnen 2 werkdagen. Neem nu contact met ons op om een SSL-certificaat te bestellen of voor advies.

30 maart 2016
Door:
Bob Kool
31 oktober 2018
Wij zijn de websites aan het updaten!
We zijn er druk mee bezig. Op dit moment draaien de meeste websites nog op PHP 5.4 maar de support daarvoor is afgelopen. Sterker vanaf 1 januari gaan alle websites op de server over op de nieuwe vers
12 april 2018
Dit moet je weten over de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)
Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht. Ook wel bekend onder de naam General Data Protection Regulation (GDPR). Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde
27 maart 2018
Wayback Machine
Voer de URL van een website in en ontdek gelijk hoe deze website er jaren geleden uitzag. Met meer dan 300 miljard opgeslagen webpagina’s is de kans groot dat je jouw eigen website ook tegenkomt.