Your browser does not support JavaScript!

Google zoekmachine gaat indexeren op mobiele websites leidend maken

Google gaat iets belangrijks veranderen in de zoekresultaten. Wat voor elke website belangrijk kan zijn. Websites die niet responsive zijn gemaakt kunnen hier last van krijgen. Een responsive website is een website die met hetzelfde design gemaakt is voor zowel de desktop, tablet als mobiel ofwel voor ieder device. Hiervoor heeft Google een zogenaamd desktop-googlebot en mobile-googbot ontwikkeld die de twee kan onderscheiden.

Vanaf medio eind maart wordt het mobile-googlebot leidend en worden websites die alleen voor desktop gebouwd zijn minder ge├»ndexeerd en krijgen een mindere waarde in de resultaten. Ook zullen websites waarbij de desktopversie meer toont dan de mobiele versie, potentieel lager gerangschikt worden in de zoekmachine. Google zal immers voornamelijk de mobiele website indexeren en mist dan de informatie van de desktopsite. 

Het gebruiken van alternatieve webadressen voor mobiele websites, zoals m.xyz.com, wordt eveneens afgeraden, omdat de zoekmachine hiervan in de war kan raken. Google raadt juist het gebruik van responsive web design aan voor nieuwe websites.

De meeste websites zijn door ons hier prima voor ontwikkeld. Bij oudere website die meer dan 5 jaar oud zijn is dit niet altijd het geval. Wil je weten of je website wel of niet geschikt is voor de mobiele telefoon neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken om je website aan te passen of te vernieuwen.  

02 februari 2021
Door: Bob Kool
23 november 2022
Tarieven domeinen en webhosting per 1 januari 2023
Iedereen wordt op dit moment geconfronteerd met stijgende prijzen. Ook Worldwebdesign ziet inkoopprijzen stijgen en dus ontkomen wij er niet aan om een prijsindexactie door te berekenen.
21 februari 2021
Blog: Mooier Is niet altijd beter
Tijdens de ontwikkeling van websites heb ik regelmatig discussies met onze vormgevers. Tegenwoordig  willen vormgevers en de klant veel interactiviteit in de website genereren. Dit is natuurlijk
02 februari 2021
Google zoekmachine gaat indexeren op mobiele websites leidend maken
Google gaat iets belangrijks veranderen in de zoekresultaten. Wat voor elke website belangrijk kan zijn. Websites die niet responsive zijn gemaakt kunnen hier last van krijgen. Een responsive w
´╗┐