Your browser does not support JavaScript!

SMTP server gebruiken

Bij het versturen van e-mail vanaf uw computer heeft u een uitgaande mailserver nodig. Deze wordt meestal verzorgd door de internetprovider. Zo is bijvoorbeld de uitgaande mailserver als u ADSL bij KPN heeft mail.kpnmail.nl. Deze stelt u in als uitgaande mailserver (soms ook smtp-server genoemd) in uw mailprogramma.
Bent u veel onderweg met uw laptop, dan zult u niet zomaar overal e-mail kunnen versturen. De uitgaande mailserver hoort immers bij uw internetverbinding en kan niet vanaf het gehele internet gebruikt worden. In dit soort situaties is een uitgaande mailserver van de internetprovider niet voldoende. Er zijn tal van andere situaties waarbij het handig zou zijn om een uitgaande mailserver te hebben die bij uw domeinnaam en website hoort.

Bij alle pakketten van Worldwebdesign heeft u gratis een SMTP server ter beschikking.

Instellingen SMTP server
De instellingen van uw SMTP server krijgt u van ons toegestuurd als u de optie aanvraagt. De basisinstellingen zijn als volgt: 
uitgaande mailserver: mail.mdns.nl
poort: 587 (StartTLS)
poort: 465 (SSL)
verificatie vereist: voor de uitgaande mailserver gebruikt u dezelfde logingegevens als inkomende e-mail.

Poort 25
Poort 25 staat sinds september 2021 niet meer open. Verzenden van e-mail moet dus altijd via een beveiligde verbinding.
 
SSL melding
Krijgt u een ssl melding in beeld van een niet geldig certificaat. Neem dan even contact met ons op dan zorgen wij voor installatie.
 
Problemen met outlook
Heeft u met het verzenden problemen om outlook (microsoft) adressen te e-mailen controleer dan extra uw uitgaande mailserver. Deze moet op mail.mdns.nl staan.

20 june 2015
Door:
Bob Kool