Your browser does not support JavaScript!

SMTP server gebruiken

Bij het versturen van e-mail vanaf uw computer heeft u een uitgaande mailserver nodig. Deze wordt meestal verzorgd door de internetprovider. Zo is bijvoorbeld de uitgaande mailserver als u ADSL bij KPN heeft mail.kpnmail.nl. Deze stelt u in als uitgaande mailserver (soms ook smtp-server genoemd) in uw mailprogramma.
Bent u veel onderweg met uw laptop, dan zult u niet zomaar overal e-mail kunnen versturen. De uitgaande mailserver hoort immers bij uw internetverbinding en kan niet vanaf het gehele internet gebruikt worden. In dit soort situaties is een uitgaande mailserver van de internetprovider niet voldoende. Er zijn tal van andere situaties waarbij het handig zou zijn om een uitgaande mailserver te hebben die bij uw domeinnaam en website hoort.

Bij alle pakketten van Worldwebhosting heeft u gratis een SMTP server ter beschikking.

Instellingen SMTP server
De instellingen van uw SMTP server krijgt u van ons toegestuurd als u de optie aanvraagt. De basisinstellingen zijn als volgt: 
uitgaande mailserver: mail.worldwebdesign.nl
poort: 587 
verificatie vereist: voor de uitgaande mailserver gebruikt u dezelfde logingegevens als inkomende e-mail.

Poort 587
Voor de uitgaande mailserver wordt door ons poort 587 gebruikt. De ervaring leert namelijk dat door sommige internetproviders poort 25 die standaard ingesteld is in veel mailprogramma's als poort voor uitgaande mail, geblokkeerd wordt. Onze mailserver leidt het verkeer voor poort 587 om naar poort 25 en zo kunt u altijd, ongeacht het netwerk waar u op zit, uw mail blijven versturen.

20 june 2015
Door:
Bob Kool