Your browser does not support JavaScript!

Plesk beheerschermen

Op de beheerschermen kunt u alle instellingen van uw pakket wijzigen. Hier maakt u nieuwe e-mail accounts aan, wijzigt u uw FTP wachtwoord en beheert u uw MySQL databases. Hieronder vindt u een overzicht van alle functionaliteiten binnen de beheerschermen.
Stap 1. Beveiliging
De beheerschermen zijn te bereiken op het adres https://www.domeinnaam.nl:8443/ (vul voor 'domeinnaam.nl' uw eigen domeinnaam in). Bij het eerste bezoek toont de browser een veiligheidscertificaat of SSL certificaat. U krijgt bijvoorbeeld het onderstaande te zien en kunt kiezen voor de optie 'Ik begrijp de risico's'. Per browser verschilt de melding en meestal dient u enkele keren op 'doorgaan' of 'verder' de klikken alvorens u het inlogscherm van Stap 2. te zien krijgt.

Google Chrome toont een andere melding, u kunt veilig op Geavanceerd en dan Doorgaan naar www.domeinnaam.nl

Stap 2. Inloggen
Vul uw inloggegevens in en klik op 'Login'. De gebruikersnaam is uw domeinnaam en het wachtwoord heeft u van ons gekregen. Uw inloggegevens kunt u altijd via dit formulier opnieuw opvragen. Op het moment dat u de gegevens opvraagt, worden deze hersteld en gemaild naar het door u opgegeven contactadres.

Stap 3. Beheer uw hostingpakket
Opties binnen de beheerschermen
Na inloggen krijgt u direct een overzicht van alle opties te zien, gesorteerd per categorie. Hieronder vindt u een overzicht van alle opties. Voor sommige opties bestaat een aparte handleiding.
Mail: bij Mail vindt u een volledig overzicht van de bestaande accounts en e-mail adressen. Hier kunt u ook alle instellingen van uw e-mail en e-mail accounts beheren. Gebruik de andere knoppen om direct zaken aan te passen. Zie uitgebreide beschrijvingen voor e-mail account aanmaken en e-mail doorsturen.

Databases: MySQL databases beheren.
Hosting Settings: overzicht van de instellingen van uw pakket. U kunt hier uw FTP wachtwoord wijzigen
FTP Access: U kunt hier uw FTP wachtwoord wijzigen
Add New Subdomain: subdomeinen aanmaken en beheren.
File Manager: snel bestanden uploaden, downloaden en wijzigen zonder in te loggen met uw FTP programma
Password Protected Directories: mappen van uw website beveiligen met een wachtwoord.
Applications: automatisch applicaties installeren, bijvoorbeeld Wordpress, Joomla, osCommerce en Coppermine.
Statistics: statistieken van het bezoek van uw website.
Logs: logbestanden downloaden
21 june 2015
Door:
Bob Kool