Your browser does not support JavaScript!

Grote server update op woensdag 8 november

Woensdag 8 oktober wordt onze server voorzien van een groot onderhoud. De server draait nu prima maar om in de toekomst onze dienstverlening te kunnen garanderen gaan wij een aantal dingen wijzigen. Vooral voor klanten met een eigen website komt hier het nodige bij kijken.

Wat gaat er veranderen 
  • De laadsnelheid van de websites wordt versneld
  • Nieuwe versie van ons beheerpaneel (voor bijvoorbeeld instellen van een database en e-mail etc.)
  • Algehele software upgrade (zeg maar van windows 10 naar windows 11)
  • Mogelijkheid zelf de versie van PHP aan te passen
  • We gaan overschakelen naar IPv6 op de gehele server (voor nog betere bereikbaarheid)
  • IMAP zal worden vervangen door een andere service. (om e-mail gebruik nog verder te optimaliseren)
  • Wat gaat u hiervan merken
  • In eerste instantie weinig. Mogelijk is er in de avond van 7 naar 8 november enige downtime vanwege het herstarten van de server. Websites blijven gewoon draaien zoals ze nu doen. Wel kunt u als u e-mail via IMAP gebruikt mogelijk problemen ondervinden.
E-mail
Als u voor uw e-mail IMAP gebruikt en deze wil geen verbinding meer maken dan moet het account opnieuw worden gesynchroniseerd. Dit kan door het account in je mail software opnieuw toe te voegen. Op onze website komt hiervoor nog meer informatie te staan onder support. Ook helpen wij u graag om dit op afstand voor u te verzorgen.

Gebruikers van Pop e-mail of een externe mail provider als Office 365 of Google Suite zullen hier niets van merken.

Mocht u ondanks dit toch problemen ondervinden neem contact met ons op via telefoonnummer 072 888 1114 of stuur een e-mail naar info@worldwebdesign.nl.

08 november 2017
Door:
Bob Kool
31 oktober 2018
Wij zijn de websites aan het updaten!
We zijn er druk mee bezig. Op dit moment draaien de meeste websites nog op PHP 5.4 maar de support daarvoor is afgelopen. Sterker vanaf 1 januari gaan alle websites op de server over op de nieuwe vers
12 april 2018
Dit moet je weten over de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)
Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht. Ook wel bekend onder de naam General Data Protection Regulation (GDPR). Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde
27 maart 2018
Wayback Machine
Voer de URL van een website in en ontdek gelijk hoe deze website er jaren geleden uitzag. Met meer dan 300 miljard opgeslagen webpagina’s is de kans groot dat je jouw eigen website ook tegenkomt.