Your browser does not support JavaScript!

Grote server update op woensdag 8 november

Woensdag 8 oktober wordt onze server voorzien van een groot onderhoud. De server draait nu prima maar om in de toekomst onze dienstverlening te kunnen garanderen gaan wij een aantal dingen wijzigen. Vooral voor klanten met een eigen website komt hier het nodige bij kijken.

Wat gaat er veranderen 
  • De laadsnelheid van de websites wordt versneld
  • Nieuwe versie van ons beheerpaneel (voor bijvoorbeeld instellen van een database en e-mail etc.)
  • Algehele software upgrade (zeg maar van windows 10 naar windows 11)
  • Mogelijkheid zelf de versie van PHP aan te passen
  • We gaan overschakelen naar IPv6 op de gehele server (voor nog betere bereikbaarheid)
  • IMAP zal worden vervangen door een andere service. (om e-mail gebruik nog verder te optimaliseren)
  • Wat gaat u hiervan merken
  • In eerste instantie weinig. Mogelijk is er in de avond van 7 naar 8 november enige downtime vanwege het herstarten van de server. Websites blijven gewoon draaien zoals ze nu doen. Wel kunt u als u e-mail via IMAP gebruikt mogelijk problemen ondervinden.
E-mail
Als u voor uw e-mail IMAP gebruikt en deze wil geen verbinding meer maken dan moet het account opnieuw worden gesynchroniseerd. Dit kan door het account in je mail software opnieuw toe te voegen. Op onze website komt hiervoor nog meer informatie te staan onder support. Ook helpen wij u graag om dit op afstand voor u te verzorgen.

Gebruikers van Pop e-mail of een externe mail provider als Office 365 of Google Suite zullen hier niets van merken.

Mocht u ondanks dit toch problemen ondervinden neem contact met ons op via telefoonnummer 072 888 1114 of stuur een e-mail naar info@worldwebdesign.nl.

08 november 2017
Door: Bob Kool
23 november 2022
Tarieven domeinen en webhosting per 1 januari 2023
Iedereen wordt op dit moment geconfronteerd met stijgende prijzen. Ook Worldwebdesign ziet inkoopprijzen stijgen en dus ontkomen wij er niet aan om een prijsindexactie door te berekenen.
21 februari 2021
Blog: Mooier Is niet altijd beter
Tijdens de ontwikkeling van websites heb ik regelmatig discussies met onze vormgevers. Tegenwoordig  willen vormgevers en de klant veel interactiviteit in de website genereren. Dit is natuurlijk
02 februari 2021
Google zoekmachine gaat indexeren op mobiele websites leidend maken
Google gaat iets belangrijks veranderen in de zoekresultaten. Wat voor elke website belangrijk kan zijn. Websites die niet responsive zijn gemaakt kunnen hier last van krijgen. Een responsive w